...

Opleidingen

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie per Balanced Body Pilates module.

Pilates Education modules

Pilates is een BODY & MIND bewegingsmethode die een uitstekende start biedt naar een leven van fysiek welzijn en mentaal welbevinden.

De Balanced Body methode hecht bijzonder veel waarde aan het verbeteren van iemands gezondheid en de verbinding daarbij tussen lichaam en geest.

De uitgebalanceerde methode is ontwikkeld op een manier die een groot publiek dient en dus toegankelijk is voor jong en oud, getraind of ongetraind en desgewenst specifiek gericht op het vergroten van sportprestaties, voor algeheel welzijn of tijdens revalidatie.

Het Balanced Body Pilates programma biedt een solide basis in de traditionele choreografie van Joseph Pilates en integreert tegelijkertijd eigentijdse inzichten in anatomie, kinesiologie en biomechanica.

Het doel van Pilates United is om docenten de principes van de oefeningen volledig te leren begrijpen zodat zij Pilates kunnen onderwijzen en aanpassen aan de cliënt die voor hen staat.

Vanuit deze stevige basis kunnen lessen worden aangepast aan de behoeften van cliënten op elk niveau, van de bureau-zitters, fysiotherapie-patiënten tot topsporters en van een-op-een-sessies tot groepslessen.

Master Instructors van Balanced Body hebben verschillende achtergronden, van klassiek tot modern, met als gemene deler de integriteit en het essentiële lesprogramma te bewaken en te behouden met daarbij het behoud van de ruimte voor eigen inbreng en ontwikkelingen.

De onderwijsfilosofie van Balanced Body :  "Beweging verandert het leven van mensen"

Mat I, II, & III

   Mat 1 (deel 1) ;   The Movement Principles

De basisprincipes van Pilates maken deel uit van de Mat 1 module en biedt de solide basis voor elke vervolg Pilatestraining.....  

     REFORMER       I, II, & III

 REFORMER 1  Inleiding tot de Reformer & basis oefeningen

Deze opleiding introduceert de Reformer, het middelpunt van de Pilates-studio en een trainingsapparaat van onschatbare waarde......

   Apparatus     I, II, & III

  APPARATIUS 1  Inleiding tot de studio apparatuur; Cadillac/Trapeze Table, Chair, Ladder Barrel & Arcs

Deze opleiding introduceert alle overige Pilates apparaten die het systeem compleet maken en door het gebruik inzicht in de methode een whole body movement experience geven......